8:00 - 19:00

Program: Luni - Vineri

 

0722 362 313

Fax: 0241 660 566

Str. Siretului, Nr 26

Ap. 3, Constanta, Romania

Facebook

A început procesul lui Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu. Şeful statului va fi citat

Avocat Adrian Olteanu > Cazuri  > A început procesul lui Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu. Şeful statului va fi citat

A început procesul lui Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu. Şeful statului va fi citat

Procesul în care este judecat Adrian Zglobiu, a început joi dimineaţă la Judecătoria Constanţa.  Bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu este judecat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Procesul a început cu o amânare pentru citarea lui Traian Băsescu, următorul termen fiind stabilit pentru 20 noiembrie.

Traian Băsescu va fi citat în acest proces, a decis judecătorul din acest dosar. Avocatul lui Adrian Zglobiu, Adrian Olteanu, a declarat că procesul a fost amânat pentru lipsă de procedură cu partea vătămată, care este Traian Băsescu. Al doilea termen în acest dosar a fost fixat pentru 20 noiembrie. Şeful statului nu este obligat să vină la proces, putând fi reprezentat de un apărător.  Adrian Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la sfârşitul lunii iunie.  Pe data de 28 august, Judecătoria Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei şi a dispus începerea judecăţii cauzei. Primul termen a fost stabilit pe data de 9 octombrie. Adrian Zglobiu a intrat în atenţia anchetatorilor pe data de 24 mai atunci când l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului se afla atunci la un eveniment în dana de pasageri a Portului Constanţa, iar în momentul în care a coborât de pe nava-şcoală Mircea şi s-a apropiat de mulţime a fost scuipat de către Adrian Zglobiu. Bărbatul a fost imobilizat imediat de către SPP-işti, care l-au predat jandarmilor, fiind dus apoi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa unde a fost audiat timp de mai multe ore. Adrian Zglobiu a spus iniţial că Traian Băsescu ar fi vinovat de moartea tatălui şi surorii sale, după care în faţa anchetatorilor a recunoscut că nu ştie de a făcut acest gest. Bărbatul a fost internat pentru o scurtă perioadă în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de la Palazu Mare pentru ca specialiştii să stabilească dacă a avut sau nu discernământ la momentul comiterii faptei.